Uitzonderlijk winterweer erkennen voor federale overheidsopdrachten in bouwsector

Door Peter Luykx op 23 mei 2013, over deze onderwerpen: Ondernemen

"Iedere aannemer die met overheidsopdrachten bezig is, en hinder ondervindt van het winterweer, kan vragen om de boetes die verbonden zijn aan de opleveringstermijn, te herzien." Dat antwoordde vicepremier Vande Lanotte op een vraag van N-VA-Kamerlid Peter Luykx. Die bepleitte de erkenning van het uitzonderlijk winterseizoen.

"De bouwsector wordt geconfronteerd met uitvoeringstermijnen die door de strenge winter niet haalbaar zijn. Een federale omzendbrief biedt de aannemer van federale overheidsopdrachten een wettelijke basis om de opgelopen achterstanden niet te moeten betalen", zegt Luykx.

Tussen december vorig jaar en februari dit jaar sloten 508 bouwbedrijven de deuren. Dat aantal zal nog fors stijgen zodra de gevolgen van de lange en strenge winter in rekening worden gebracht. In 1985 werd het winterweer voor het laatst erkend als vertragende factor voor overheidsopdrachten. De bouwsector is zelf vragende partij voor een federale omzendbrief. Maar Vande Lanotte vindt dus dat iedere aannemer van overheidsopdrachten moet zijn opdrachtgever een verzoek richten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is