Reynders voert eigengereide beslissing uit

Door Peter Luykx op 6 februari 2013, over deze onderwerpen: Buitenlandse handel / handelsmissies, Buitenlandse Zaken, Diplomatie

De N-VA vindt dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) eigengereid optreedt. In zijn beleidsnota opperde die immers het idee om 'adviseurs in de economische diplomatie' aan te stellen. Sinds 1993 is het domein buitenlandse handel nochtans een bevoegdheid van de deelstaten.

N-VA-Kamerlid Peter Luykx: "Zonder overleg probeert Reynders bevoegdheden van de deelstaten te herfederaliseren. Meer nog, het Koninklijk Besluit waarin staat dat federale adviseurs in de economische diplomatie onder voogdij van de federale Minister van Buitenlandse Zaken zullen vallen, is al gepubliceerd in het Staatsblad.”

Dat de minister nu al zijn besluit doorvoert, gaat voor de N-VA’er te ver. In plaats van te kiezen voor dialoog of samenwerking, opereert Reynders stoïcijns vanuit zijn ivoren toren.

Eerder liet ook de Vlaamse minister-president Kris Peeters weten dat hij juridisch advies zal vragen over deze bevoegdheidskwestie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is