Peter Luykx stelt provinciale kandidaten kanton Neerpelt voor

Door Peter Luykx op 25 juni 2012

Lommel – N-VA Limburg geeft eerste namen provincieraadsverkiezingen vrij. Kanton Neerpelt bijt de spits af. Kamerlid Peter Luykx stelde de zes kandidaten voor die in Lommel, Overpelt, Neerpelt en Hamont-Achel strijden voor een plaats in de provincieraad. De 34-jarige Bianca Maas uit Overpelt maakt haar politiek debuut meteen als lijsttrekker. Federaal Kamerlid Karolien Grosemans uit Herk-de-Stad duwt de lijst.

Met de voorstelling van de N-VA-kandidaten in het kanton Neerpelt zijn de eerste namen bekend voor de provincieraadsverkiezingen. Kamerlid Peter Luykx stond in voor de lijstvorming : “Met lijsttrekker Bianca Maas en lijstduwer Karolien Grosemans plaatst de N-VA twee vrouwen op prominente plaatsen. De lijst is evenwichtig samengesteld en bevat zowel neofieten als ervaren kandidaten. Ieder heeft ervaring in een welbepaald domein.” 

Lijsttrekker Bianca Maas (34) is bestuurslid van N-VA Overpelt en staat als leerkracht in het secundair onderwijs. “Transparantie toevoegen aan het provinciaal beleid. Dat is de grote uitdaging en de verandering die N-VA wil realiseren. Zelf wil ik vooral mijn kwaliteiten inzetten voor het gezondheidsbeleid en het onderwijs”, besluit de kersverse lijsttrekker. 

Op plaats twee staat Lommelaar Ludo Hamblok (55), overdag marktkramer,  ’s avonds singer-songwriter. Ludo componeerde reeds liederen over Lommel en Limburg en is de broer van voormalig Europees kampioen triatlon Fons Hamblok.

De Neerpeltse juriste Kim Strzebonski (33) deed politieke ervaring op in de OCMW-raad en hecht belang aan de combinatie werk, vrije tijd en gezin. Roger Mertens uit Hamont-Achel (50) is de financiële expert. Hij injecteert de lijst met expertise uit de bedrijfswereld en is een vertrouwd gezicht in verenigingsleven. Hij is ook voorzitter van voetbalclub KFC Hamont ’99. Lommels ondervoorzitter Pieter Wouters (31) is technicus bij Profelco is van bij het begindagen actief binnen N-VA. 

Kamerlid Karolien Grosemans (42) uit Herk-de-Stad duwt de lijst in het kanton Neerpelt. “ De lokale politiek is de ideale springplank voor lokaal talent. Ik zal deze gemotiveerde en gevarieerde ploeg met volle overtuiging ondersteunen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is