Peter Luykx op 3de plaats voor de Kamer

Door Peter Luykx op 3 februari 2014

Lommels Kamerlid Peter Luykx staat op de 3de plaats van de N-VA-lijst voor de Kamer. Dat heeft het nationaal kiescollege van de partij gisterenavond bevestigd. Steven Vandeput is lijsttrekker, Karolien Grosemans staat op plaats twee. Lommelaar Peter Luykx is niet aan zijn proefstuk toe. Hij zetelt reeds sinds 2007 in de Kamer. Daar is hij vandaag ondervoorzitter van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen en lid van de Commissie Bedrijfsleven. 

Luykx gaat voor derde legislatuur in de Kamer

Lommels volksvertegenwoordiger Peter Luykx (49) staat voor zijn vierde federale verkiezingscampagne. Hij startte in 2003 als kandidaat op de Kamerlijst samen met Frieda Brepoels.  In 2007 kwam hij voor het eerst in de Kamer, in 2010 verlengde hij zijn mandaat in het parlement als eerste opvolger. De voorbije legislatuur was hij 1ste ondervoorzitter van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen. Daarin volgde hij onder meer de Arabische revolutie, Centraal Afrika, de diplomatieke beweging en de rol van ons land in de conflictbestrijding in het buitenland op. Maar hij verdedigde ook  in de Commissie Bedrijfsleven zijn wetsvoorstel dat de Orde van Architecten hervormt. Luykx brak een lans voor het ondernemerschap en de bouwsector in het bijzonder. Zijn resolutie over de Ijzeren Rijn-onderhandelingen werd door meerderheid en oppositie goedgekeurd in het Parlement. Omwille van zijn vele tussenkomsten in dit dossier kreeg hij de bijnaam ‘IJzeren Peer’.

Peter Luykx studeerde economie en stapte later in het familie-en bouwbedrijf in Lommel. Hij is vader van zes kinderen en actief in diverse  plaatselijke verenigingen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is