Nieuwe gemeenteraad Lommel geïnstalleerd

Door Peter Luykx op 2 januari 2019, over deze onderwerpen: Lokaal werk

Vanavond werd de nieuwe Lommelse gemeenteraad geïnstalleerd. Er waait een nieuwe wind door de Lommelse politiek: voor het eerst in drie decennia worden de socialisten naar de oppositiebanken verwezen. Burgemeester Bob Nijs (CD&V) begint aan zijn eerste termijn als burgemeester. De N-VA levert voor de eerste maal twee schepenen: Karel Wieërs en Johan Bosmans.

Fractievoorzitter voor de N-VA in de gemeenteraad Peter Luykx zette de actieve rol die de N-VA fractie deze legislatuur wil spelen in de verf. Lees hier zijn volledige toespraak:

Geachte voorzitter,

Geachte collega’s,

Geachte Lommelaar,

Na 15 jaar oppositie voeren waarvan 3 jaar op de publieksbanken en 12 jaar vanop de oppositiebanken, mag ik jullie vandaag namens de N-VA fractie voor de eerste maal toespreken vanop de meerderheidsbanken.

Deze eerste woorden wil ik besteden aan dank. Dank aan alle collega-raadsleden van de vorige legislatuur voor hun inzet, voor de pittige debatten en hun constructieve opstelling.

Veel succes gewenst ook aan alle nieuw verkozen raadsleden.  Dank ten slotte aan het vorige schepencollege en burgemeester om op al onze vragen te antwoorden, om het debat met ons aan te gaan, voor hun individuele inzet om Lommel te besturen.

De N-VA fractie wenst de nieuwe bestuursploeg succes!  Deze nieuwe meerderheid kan op ons rekenen. Wij zijn vol vertrouwen en alvast zeer tevreden met de toon die onze nieuwe burgemeester zette in zijn eerste interview voor Internetgazet, nl.: ‘bescheidenheid’.  Luisteren naar de Lommelaar en vanuit een bescheiden opstelling Lommel vorm geven. Wij zullen het beleid vanuit de N-VA fractie mee verdedigen.

Trouwens, burgemeester, zodra u de meer dan 7000 mails waarover u sprak in het interview beantwoord hebt, zal u merken dat er ook één van mij tussen zit om u te feliciteren.

Collega’s, deze fractie zal haar rol spelen. Zij zal niet zoals de SP-A in de vorige legislaturen een stilzwijgende meerderheid zijn. Democratie is de samenwerking van mensen die elkaar bestrijden, niet letterlijk natuurlijk maar wel in deze politieke arena, de gemeenteraad, het belangrijkste beleidsniveau bij uitstek. Wij zullen onze rol opnemen en ons actief opstellen.

Tot slot willen wij de 4de macht bedanken, de pers die hier steeds op het appèl was om verslag uit te brengen.

Maar vooral dank aan het publiek dat vandaag maar ook de voorbije legislatuur talrijk aanwezig was.  Uiteindelijk gaat het hier niet om ons, de raadsleden, maar wel om jullie: de Lommelaars !

Ik wens iedereen een gezond en gelukkig Nieuwjaar !

Peter Luykx

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is