N-VA wil dat de Zwitserse Rubik-deal wordt besproken in het parlement

Door Peter Luykx op 14 september 2012

De fiscale deal die Zwitserland voorstelt, moet besproken worden in de commissies Buitenlandse Zaken en Financiën van Kamer en Senaat. Er heerst onder meer grote onduidelijkheid over de opbrengst. Dat zeggen N-VA-senator Karl Vanlouwe en Kamerlid Peter Luykx. 

"De regering lijkt erg verdeeld over de kwestie", zeggen Peter Luykx en Karl Vanlouwe. Het Zwitserse voorstel zorgt voor heel wat controverse. Op internationaal vlak is de OESO tegen een fiscale deal, maar niet alle Europese landen zitten op dezelfde lijn, merkt de N-VA op. 

Minister van Buitenlandse Zaken zei eerder dat een eventueel Rubik-akkoord over het zwarte geld op Zwitserse banken België zo'n tien miljard euro aan belastinginkomsten kan opleveren. "Aan dat cijfer zijn heel wat vraagtekens verbonden. Het  Zwitserse staatssecretariaat voor Internationale Financiële Zaken bevestigt het bedrag niet. Het cijfer is een Belgische schatting op basis van de formules gehanteerd in gelijkaardige Rubik-akkoorden met Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk, benadrukt men daar. Wat is het nu? Wij willen daarover meer uitleg in het parlement", zeggen Karl Vanlouwe en Peter Luykx.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is