N-VA-resolutie die één minister vraagt voor de IJzeren Rijn goedgekeurd

Door Peter Luykx op 6 juli 2011

De resolutie van Limburgs N-VA-Kamerlid Peter Luykx over de coördinatie van het IJzeren Rijndossier werd vandaag in de commissie Infrastructuur goedgekeurd. In zijn resolutie pleit Luykx voor een gecentraliseerde aanpak door één minister van het IJzeren Rijndossier. "De afgelopen maanden onderhandelden verschillende ministers met Duitsland en Nederland over de reactivering van de IJzeren Rijn. Deze versnipperde aanpak leidt tot chaos en komt de deblokkering van het dossier allerminst ten goede."

Kamerlid Steven Vandeput van de N-VA, ook een Limburger: "De resolutie vraagt de regering om het dossier in handen te leggen van één regeringslid, bij voorkeur de premier. Daarbij is een realistisch tijdskader nodig waarbinnen ons land, Duitsland en Nederland onderhandelen over de kostenverdeling en hinderbeperkende maatregelen. Recent nog bleek dat staatssecretaris Schouppe zelf geen stappen zet om de IJzeren Rijn aan te kaarten tijdens besprekingen met de Europese Commissie over de toekomst van het Trans-Europese Vervoersnetwerk. Vast staat wel dat de IJzeren Rijn 4,45 miljoen van de voorziene 7,29 miljoen euro Europese subsidies misloopt."

Tot eenieders grote verbazing diende PS een amendement in, om het dossier Eurocarex (goederentransport over de hogesnelheidslijn) te koppelen aan het dossier IJzeren Rijn
Na lange discussie werd PS uiteindelijk bereid gevonden haar amendement in te dienen onder een afzonderlijke resolutie, en kon de bronresolutie worden gestemd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is