Minister Reynders ontmoet bedrijfswereld in Lommel

Door Peter Luykx op 10 juli 2018, over deze onderwerpen: Buitenlandse handel, Ondernemen

Op maandag 9 juli nodigde werkgeversorganisatie VKW Limburg en federaal volksvertegenwoordiger Peter Luykx (N-VA) de Limburgse bedrijfswereld uit voor een zomerse cocktail met vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Het was een boeiende avond voor alle Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders die internationaal actief zijn of willen zijn.

Op uitnodiging van federaal volksvertegenwoordiger én voormalig bedrijfsleider Peter Luykx bracht minister Didier Reynders een bezoek aan Lommel voor een topontmoeting met Limburgse ondernemers en bedrijfsleiders. Lommel huisvest net zoals Limburg een aantal belangrijke bedrijven die ook internationaal actief zijn. De impact van wat zich afspeelt in het buitenland voor ondernemen is groot. De minister besprak brandend actuele thema’s zoals de impact van Brexit op de Limburgse economie, de handelsakkoorden die onderweg zijn en de internationalisatie van Limburgse bedrijven.

Initiatiefnemer Peter Luykx blikt voldaan terug op deze avond: “De impact en het gewicht van Europese wetgeving en internationale ontwikkelingen op onze regio wordt al te vaak onderschat. Men beseft te weinig hoe belangrijk Europa en het buitenland is voor Limburg. Ondernemers moeten rekening houden met wat zich op internationale scene afspeelt. Aan de andere kant is het ook cruciaal dat ondernemers in Limburg aanmoedigd worden om te internationaliseren, om de stap naar het buitenland te zetten. Ik ben zeer tevreden dat VKW Limburg en ikzelf het belang van internationalisatie van Limburgse bedrijven met dit evenement in de verf konden zetten. Vlaanderen en Wallonië hebben elk belangrijke bevoegdheden op vlak van buitenlandse handel maar met onze federale minister Didier Reynders hadden we een eminente getuige van wat zich afspeelt op internationaal vlak in ons midden.

Deze bijeenkomst vond plaats in het fonkelnieuwe Hotel Corbie aan de ring in Lommel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is