Marcos Pereira vervoegt bestuursploeg N-VA Lommel

Door Peter Luykx op 5 april 2011

Lommel – Voormalig voetballer Marcos Pereira (35) sluit aan bij N-VA Lommel. De Braziliaan woont en werkt reeds zijn halve leven in ons land en heeft in Vlaanderen carrière gemaakt. Nadat hij in oktober 2010 zijn voetbalschoenen aan de haak hing, ging hij aan de slag als jeugdtrainer van de U16 van KRC Genk. Marcos is fulltime vertegenwoordiger voor een telecombedrijf in Lommel. Met de komst van Pereira haalt het Lommelse N-VA-bestuur een nieuwe kracht in huis. 

Marcos Pereira streek na enkele omzwervingen in de eerste klasse  in 2004 neer bij voetbalclub KVSK United.  Vandaag woont hij nog steeds in Lommel samen met zijn vrouw en twee kinderen. Hij maakte in 2008 kennis met N-VA-fractieleider Peter Luykx tijdens de voorbereidingen van het Zuid-Amerikaanse festival Fiesta Esperanza Latina. De moeder van Maros runt in zijn geboortestad Londrina immers een dagverblijf voor straatkinderen, één van de projecten die destijds ondersteund werden.

Voorzitter Gert Poets en Peter Luykx zijn opgetogen over de komst van hun nieuw bestuurslid : “Marcos Pereira is een toonbeeld van de perfect geïntegreerde nieuwe Vlaming. Zonder ooit zijn roots te verloochenen, heeft hij het onze regio een succesvol parcours afgelegd, zowel tijdens als na zijn actieve voetbalcarrière. Marcos zegt zelf dat respect voor identiteit, ook voor de Vlaamse, een voorwaarde is voor integratie.”

Marcos staat volledig achter zijn keuze voor de N-VA : “Ik heb bij de Lommelse N-VA een jonge en gemotiveerde ploeg leren kennen. Van bij de eerste contacten werd ik goed ontvangen. Verder kan ik me volledig vinden in de standpunten die de partij er op na houdt. Ik wil mijn engagement daarom ook aangaan om mijn steentje bij te dragen aan N-VA Lommel. Ik zal me in het bijzonder toeleggen op de domeinen sport en jeugd. Niet toevallig gezien ik dagdagelijks in de weer ben in het begeleiden van jeugdspelers.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is