Beste lezer,

Door Peter Luykx op 24 januari 2012

Ik wens u allen een gezond en voorspoedig 2012. Als volksvertegenwoordiger en gemeenteraadslid wil ik me dit jaar opnieuw inzetten voor Lommel en Vlaanderen.

2011 zal niet de geschiedenis ingaan als het jaar van de grote copernicaanse hervorming. De Vlaming gaf in 2010 een krachtig signaal om orde op zaken te stellen en koos voor N-VA. Hij krijgt vandaag ‘Di Rupo I’, aan Vlaamse kant een regering van de verliezende partijen. CD&V, Open VLD en sp.a kregen bij de verkiezingen van 2010 alle drie een stevige pandoering. Blijkbaar is men dat intussen al vergeten. Het feit dat de drie traditionele partijen in Vlaanderen samen geen meerderheid meer halen, zou alle alarmbellen moeten doen rinkelen. In dit land negeert men dat signaal en speelt het orkest rustig verder. Het regeerakkoord, op maat geschreven van de dominante PS, is dat van de status quo. De toegenomen belastingen (3/4 van de begroting) overschaduwen de besparingen op de uitgaven (1/4). Europa vraagt exact het omgekeerde. Het is onbegrijpelijk dat de PS, recent nog bij monde van minister Magnette, niet inziet dat de Europese aanbevelingen geen flauwekul zijn.

We stellen twee constanten vast: het zijn altijd de werkende mensen die moeten betalen én het zijn vooral de Vlamingen die in dit land de belastingen betalen. Vlamingen die werken, zijn twee keer de pineut. Om te BESLISSEN heeft deze regering in Vlaanderen geen meerderheid, maar BETALEN doen we met een tweederde meerderheid.

De grote hevigheid van de aanvallen tegen N-VA is niet ingegeven door de liefde voor dit regeerakkoord. Men kan het gewoon niet hebben dat er een Vlaamse partij is die niet wil meedoen aan het kiezersbedrog dat Vlaamse partijen in dit land moeten plegen om een federale regering te vormen. De hoogste vorm van staatsmanschap voor de Vlamingen is opnieuw van te vergeten wat noodzakelijk is en zich tevreden te stellen met wat de PS toestaat.

Dit typeert de nieuwe formatie, de vreugde is er niet om de inhoud maar uit opluchting dat het achter de rug is.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is