“Peter Luykx lijsttrekker voor verandering in Lommel”

Door Peter Luykx op 9 februari 2012

Lommel –  Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger Peter Luykx de N-VA-lijst trekken in Lommel.  Het afdelingsbestuur van N-VA staat unaniem achter de lijsttrekker. Peter Luykx: “Wij kiezen met N-VA voor ‘verandering’ in Lommel.  Onze lijst telt heel wat nieuwe gezichten en bekwame kandidaten.  Ik wil mijn ervaring als gemeenteraadslid en volksvertegenwoordiger inzetten voor Lommel.”   

Verantwoordelijkheid

De Lommelse N-VA-fractie telt nu twee raadsleden, Theo Stelten en Peter Luykx, maar de afdeling wil in oktober haar fractie stevig uitbreiden. De afdeling bestaat 10 jaar en draait op volle toeren.  Voorzitter Gert Poets: “Het is onze ambitie om verantwoordelijkheid op te nemen en te besturen. Wij zeggen niet vooraf wie burgemeester zal worden in Lommel, dat komt toe aan de Lommelaar zelf.  Maar N-VA gaat geen enkele uitdaging uit de weg.”   De N-VA -lijst telt heel wat nieuwe gezichten en bekwame kandidaten. De definitieve lijst met kandidaten zal in een later stadium worden voorgesteld. Vast staat dat de uittredende gemeenteraadsleden kandidaat zijn op de nieuwe lijst.

 

Verandering

“N-VA biedt de Lommelaar een degelijk alternatief. N-VA kiest voor ‘verandering’ in Lommel.  Wij hebben de voorbij zes jaar steeds een eigen koers gevaren en zelf nieuwe dossiers op de agenda gezet. Na 24 jaar dezelfde partij aan het bewind heeft Lommel nood aan verandering.” Aldus Peter Luykx.

De vrees voor verandering is vooral zichtbaar bij de huidige beleidsgroep.  Zij kiezen niet voor verandering maar voor een burgemeesterslijst met alle dienstdoende schepenen, ook van VLD, om hun bestaande mandaten te verlengen.  Blijkbaar geloven VLD en Sp.a niet meer in hun eigen politieke project en stappen zij niet met een eigen lijst naar de kiezer.   Er zal dus geen VLD-lijst in Lommel aantreden, zij kan het niet, en geen SP.a-lijst, zij durft het niet.

 

Peter Luykx

Peter Luykx zetelt in de gemeenteraad sedert 2006 waar hij fractieleider is voor N-VA.  In 2007 werd hij volksvertegenwoordiger in het federale parlement waar hij tot op heden nog steeds zetelt. Als voormalig bedrijfsleider is hij vooral actief in de commissie Bedrijfsleven en Buitenlandse Zaken.  Peter studeerde economie, is 47 jaar en vader van zes kinderen.  Zijn ervaring in Brussel als volksvertegenwoordiger en als gemeenteraadslid in Lommel wil hij inzetten voor zijn thuisstad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is