Missie naar Congo

Door Peter Luykx op 27 februari 2015

In het halfrond ondervraagde Peter Luykx andermaal minister Reynders bij zijn terugkeer uit Congo, over de zorgwekkende gebeurtenissen van de afgelopen maanden en de aanloop naar “de verkiezingen van de laatste kans.”

Met een kwinkslag naar het artikel van Hugo Camps in de krant “De Morgen”, waarin beweerd werd dat Congo voor de N-VA niet bestond, herinnerde kamerlid Luykx het halfrond aan het belang dat zowel de partij als de regering voor de regio toonden in de afgelopen weken en maanden.

Voor de minister had hij twee vragen: welke obstakels de minister nog in het verschiet zag voor de aankomende presidentsverkiezingen en of hij ook het voornaamste oppositielid van het moment had gesproken: gouverneur van Katanga, Moïse Katumbi.

In antwoord pleitte de minister voor een voorzichtige aanpak en te gaan voor een inclusieve benadering voor thema’s als de verkiezing en kon hij wel degelijk zijn contact met de dhr Katumbi bevestigen, naast andere vertegenwoordigers van de oppositie.

Kamerlid Luykx onthaalde het antwoord van de minister positief, maar riep de regering toch op om waakzaam te blijven, voor alles wat nog fout kan lopen in de korte aanloop naar deze belangrijke verkiezing.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is